PERSONVERN OG COOKIES/ INFORMASJONSKAPSLER

PERSONVERNSERKLÆRING

Du besøker en nettside designet og utviklet til 3D-Norge AS på vegne av en av våre kunder, og ditt personvern er viktig for 3D-Norge og våre kunder. (Heretter samlet omtalt som “vi”/”oss”) Vi beskytter ditt personvern etter de til en hver tid gjeldende lover og regler. Denne personvernerklæringen forteller om hvordan vi samler inn, behandler og bruker de opplysninger du deler i forbindelse med bruk av siden, dialog og oppfølging av deg som besøkende på nettsidene.

Kort fortalt: Alle opplysninger benyttes i henhold til gjeldende lovgivning for behandling av personopplysninger.

I denne erklæringen finner du også informasjon om bruk av informasjonskapsler («cookies») og lagring av data du deler.
De opplysninger som samles inn via våre nettsider deles ikke utover det som er angitt i denne erklæringen.

Behandlingen og bruk av dine data baseres på ditt aktive samtykke der dette er nødvendig, dialog forut for avtale, berettiget interesse for å følge opp din henvendelse, forespørsel eller forutgående dialog. Enkelte behandlinger er også pålagt ved lov

Informasjonen om dine rettigheter og hvordan Harelabb håndterer personopplysninger som du finner i denne teksten, gjelder også for våre kunder. Det betyr at du kan henvende deg til Harelabb uansett hvilket selskap henvendelsen din gjelder, så skal vi sette deg i kontakt med de korrekte menneskene.

DATA:

HVILKE DATA SAMLER VI INN?

De eneste personlige dataene vi samler inn om deg er de personlige dataene du valgfritt sender inn til oss via eksempelvis felter i et kontaktskjema på hjemmesiden eller ved å abonnere på nyhetsbrev.

Vi samler også inn anonym data med analyseverktøyet Google Analytics og gjennom Facebook Pixel
Les mer om vår innsamling av personopplysninger og analysedata lengre ned.

HVEM DELER VI DATAEN MED?

Dataen du sender oss via kontaktskjema mottar vi på epost. Dataene ligger fysisk på serverene til epost-leverandør. Analytisk data som ikke kan identifisere deg er kun synlig for oss, og deles ikke med andre uten ditt spesifikke samtykke.

Obs: Informasjon som fylles inn i kontaktskjema blir sendt til oss på epost. Før vi mottar eposten sjekkes innholdet av et system for spam-bekjempelse. Dette er en tredjepart, og dataen kan sendes ut av landet i denne sammenheng.

HVOR LENGE BEHOLDER VI DATAENE DINE?

Hvis du sender oss data via kontaktskjema eller annen direkte korrespondanse gjennom hjemmesiden som vi mottar på epost, blir dette beholdt av oss på ubestemt tid. Dette er for å kunne hjelpe deg bedre og mer effektivt i fremtiden. Denne typen data slettes på forespørsel fra deg. Dersom du har gitt oss ditt samtykke til utsendelse av nyhetsbrev o.l., vil din informasjon lagres inntil du aktivt ber oss om å slette dine data. Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.

HVILKE RETTIGHETER HAR DU OVER DINE DATA?

Du har alle rettigheter over dine data. Du har rett til innsyn i personopplysningene om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at våre nettsider ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

INNSAMLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Nettsidene våre samler inn personopplysninger som navn, epost, telefon konkrete opplysninger du gir oss i kontaktskjema, og dette sendes til vår epost-adresse. Ingen andre kopier av din korrespondanse eller personopplysninger lagres gjennom nettsidene.

Vi oppfordrer våre brukere til ikke å gi sensitive personopplysninger, som f.eks. om helse, religion, politisk oppfatning, om seksuelle forhold eller om straffedommer og lovovertredelser i våre kontaktskjemaer.

ANALYSEDATA:

HVA ER ANALYSEDATA, OG HVORFOR SAMLES DET INN?

Vi samler inn data med analyseverktøyene Google Analytics og Facebook Pixel via Google Tag Manager. Din IP-adresse blir anonymisert før noe analysedata sendes til Google analytics. Dataene som samles inn via facebook verktøy kan personlig identifisere deg om du har gitt samtykke og/eller eller har en aktiv facebook konto der samtykke er gitt til facebook som motar data som knyttes til deg. Dataen som samles inn kan inkludere: Hvilken nettleser du bruker, Hvilken enhet du bruker, Hvilken by/område du besøker nettsiden fra, Hvor lenge du er inne på siden og Hvilke undersider du går inn på

Analysedataen benyttes av oss til å analysere generelle trender på hjemmesiden, for å utføre tilpasninger og forbedringer og i markedsføring. Disse knyttes ikke dirkete til deg, og regnes ikke som personlig data.

Vi selger heller ikke dine data til tredjeparter!

Hvis du ikke ønsker at Google skal samle inn data om deg kan du installere denne nettleserutvidelsen fra Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout , eller få en oversikt over dine personvernsinnstillinger hos Google: https://adssettings.google.com/authenticated

Facebook benytter data bl.a til målrettet markedsføring. Du finner en oversikt og innstillinger over samtykker du har gitt i en eller annen form til facebook til å bruke i målrettet markedsføring https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Vår nettsidemotor WordPress.org kan også ha tilleggsfunksjoner som samler inn analysedata, men vi presiserer at vi ikke selger data videre til noen tredjepart, men benyttes internt for å analysere bruk av våre tjenester, forbedre våre tjenester og gi kundene våre en bedre og smidigere opplevelse.

INNEBYGD INNHOLD FRA ANDRE NETTSTEDER

Vår hjemmeside kan inneholde innebygd innhold som linker eksternt (for eksempel videoer, bilder, artikler, facebook, Instagram etc.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på akkurat samme måte som om du besøker deres egne nettsteder.

Disse nettstedene kan samle inn data om deg, bruke informasjonskapsler, legge inn ekstra sporing fra tredjeparter og overvåke samspillet ditt med det innebygde innholdet, inkludert sporing av samspillet ditt med det innebygde innholdet hvis du har en konto og er logget på den nettsiden.

Eksempel: Hvis det er en Facebook widget på undersiden du besøker, kan denne widgeten også samle inn din IP-adresse, nettleserens brukeragent, lagre og hente informasjonskapsler i nettleseren din, legge inn ekstra sporing og overvåke samspillet ditt med widgeten, inkludert å korrelere Facebook-kontoen din med hvilken handling du tar innenfor widgeten (for eksempel «like» vår Facebook-side), hvis du er logget inn på Facebook. Det samme gjelder for evt andre sosiale medie-tilkoblinger vi presenterer på nettsidene.

COOKIES / INFORMASJONSKAPSLER:

HVA ER COOKIES / INFORMASJONSKAPSLER (HERETTER KUN OM TALT SOM “COOKIES”)?

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Informasjonskapselen kan brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet.

Informasjonskapsler kan være nyttig både for eieren og brukeren av en nettside. Eieren av nettsiden kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) og lignende teknologier (i fellesskap referert til som «cookies»), for å forbedre din erfaring med våre nettsider. Denne erklæringen om cookies forklarer hvordan vi bruker cookies og valgene dine angående bruken av dem.

Ved å fortsette ditt besøk på våre, og våre kunders, nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser.  Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på nettsidene ikke vil fungere optimalt.

Noen av våre kunders nettsider kan benytte Cookies til interessebasert markedsføring. På denne nettsiden vil du finne informasjon om hvordan interessebasert markedsføring fungerer, få mer informasjon om informasjonskapsler (cookies) samt hvordan du kan beskytte din personlige informasjon. Det finnes en enkel guide til interessebasert markedsføring som vil gi deg en rask innføring i emnet hvis du ikke har tid til å lese all informasjonen på siden.

Du kan lese mer om Cookies og lovverket tilknyttet disse i denne artikkelen fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet.

HVORFOR BRUKER VI COOKIES?

Cookies som vi bruker, forbedrer vanligvis våre tjenester til deg. Noen ganger trengs cookies for å få funksjoner til fungere. Andre ganger gjør de bare våre tjenester enda mer smidige for deg. Generelt kategoriserer vi våre cookies og deres funksjon som følger:

  • Kjernefunksjonalitet cookies
    er absolutt nødvendige for å kunne tilby våre grunnleggende tjenester.
  • Optimalisering cookies
    gir analytisk informasjon om din bruk av tjenestene våre. De tillater oss å kontinuerlig forbedre våre produkter og er som sådan nødvendige. Våre produkter vil ikke fungere like smidig uten disse cookies.
  • Preferanse cookies
    gjør det mulig å lagre innstillinger, som for eksempel valgfritt språk eller om du vil forhåndsdefinere dataene dine eller ikke. Uten disse typer cookies ville det ikke være mulig å tilpasse våre tjenester i henhold til dine preferanser.

HVILKE COOKIES BENYTTES PÅ DENNE NETTSIDEN?

  • Session cookies
    er midlertidige cookies som utløper når du lukker nettleseren eller appen din
  • Vedvarende cookies
    er cookies som forblir til du sletter dem eller de utløper
  • Førsteparts-cookies
    er cookies angitt av nettstedet du besøker
  • Tredjeparts cookies
    er cookies som er angitt av et tredjeparts nettsted

Lignende teknologier er teknologier som lagrer informasjon i nettleseren din, eller på enheten din, på en måte som ligner på cookies.

HVORDAN KAN DU KONTROLLERE BRUK AV COOKIES?

Din nettleser eller enhet vil vanligvis tilby innstillinger angående bruk og omfang av cookies. Vennligst se nettleserens eller enhetens referansedata for å lære hvordan du justerer innstillingene dine. Du kan for eksempel blokkere alle cookies, kun godta førstepart cookies, eller slette alle cookies når du avslutter nettleseren din.

Vær oppmerksom på at noen av tjenestene som vi tilbyr, kan slutte å fungere hvis du blokkerer eller sletter cookies.

KONTAKT OSS

Kontaktinformasjon til vår kunde, som du besøker nettsiden til, finner du typisk på deres “kontakt oss”-underside. Hvis du ikke finner det du leter etter kan du henvende deg til 3D-Norge AS

All kontaktinformasjon finner du nederst på hver side eller ta kontakt via https://www.3d-norge.no/kontakt/

 

Denne siden ble sist oppdatert den 06.09.2019